Summa sidvisningar

tisdag 8 november 2011

GAMERCHURCH!!??

Mina senaste bloggar handlar om den trend vi kan se i de kristna sammanhangen. Det må vara på webben eller i församlingen eller privat. Gränsen för vad som är nyttigt, rent, sådant som inte besudlar vår ande, själ och kropp har flyttats på. 
Vad säger Ordet?
Ord 22:28  Flytta inte en gammal gränssten som dina fäder har rest. 
Ord 23:10  Flytta inte en gammal gränssten och gör inte intrång på de faderlösas åkrar. 
Fil 4:8  För övrigt, bröder, allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant.  

Onekligen har vi flyttat på de gränsstenar som våra fäder har satt upp. .
Onekligen är det som sker i våra kyrkor varken värdigt, rent eller rätt.

Först ut Gamerchurch.

Så här skriver man på sin hemsida:

• Vi är kristna i spelvärlden för dem som vill ha något mer

Vi är en grupp frivilliga människor som vill arbeta för att evangeliet om Jesus ska spridas till alla folk och sammanhang. Personer som delar visionen om att datorspelsvärlden är ny mark att bryta för kristendomen. Att vara medlem i GamerChurch innebär att man tillsammans med resten av organisationen vill vara med och nå en grupp människor som är isolerade ifrån våra kyrkors verksamhet. Det är grundläggande praktisering utav uppmaningen att vara ”jude för juden och grek för greken” men i vårt fall en gamer för gamern.
 


Redan rubriken är avslöjande. MAN VILL HA NÅGOT MER. Räcker inte Jesus. Tydligen inte. Jag har aldrig personligen spelat något annat spel än med en figur som hette Mario. När mina barn var små. 
De spel som spelas idag är av en helt annan dignitet, med ett helt annat innehåll. Dessa spel skulle jag aldrig sätta i händerna på mina barn om de vore små idag. Gränserna har verkligen flyttats tvärtemot vad Guds Ord säger. Den ande som behärskar dessa spel äger inte den renhet och värdighet som Skriften talar om. Dessutom är spelen av den naturen att de lätt fångar spelaren. Spelen skapar ett beroende. Många är de ungdomar som sitter timtals framför datorn varje dag och matar sig med våld och död. Vilken skörd blir det av detta? Naturen om sådd och skörd gäller även i detta sammanhang. Sår man storm får man inte stiltje.
Måtte de ungdomar i våra kristna sammanhang som är fast i detta beroende att i stället upptäcka vad de har i Jesus. All spänning de behöver i livet har de om de verkligen vill följa Jesus full ut, till 100%.

1 kommentar:

Robin "Preacher" Blixt sa...

Hej, Lennart!

Jag tror att du har missförstått vår verksamhetsbeskrivning.

Rubriken syftar till något mer än SPEL. Inte något mer än JESUS.

Det som sägs här är att vi vill finnas till för de ungdomar i och utanför våra kyrkor som spelar datorspel. Vi vill hjälpa dem att lära känna, eller komma närmare Jesus och sedan visa att lärjungaskapet och livet tillsammans med Jesus är det mest värdefulla vi har att lägga vår tid på.

Jag önskar dig Guds rika välsignelse!

Robin "Preacher" Blixt
Ordförande, GamerChurch