Summa sidvisningar

torsdag 25 oktober 2012

Sodoms synd

Om sanningen ska fram, så liknar denna tid den tid då Gud lät svavel och eld regna ner från himlen över Sodom och Gomorra. Vi förknippar ju - med all rätt - staden Sodom med homosexualitet, men är det hela sanningen? Nej det är bara en del av den.
När vi var i Israel, bodde vi ju på hotell och vi åt både vår frukost och middag på hotellet. Vad jag upprördes av var att det var så många som tog alldeles för mycket mat på sin tallrik och orkade inte äta upp den utan ställde undan den för att slängas. Detta inträffade både när man tog av sallads-, huvudrätts- och efterrättsbuffén. Både turister och de israeler som bodde på hotellet gjorde likadant. Mängder med mat slängdes varje dag. Detta är ett beteende som det står om i bibeln och som beskriver en av Sodoms synder. I Hesekiel 16:49 kan vi läsa: Högmod, överflöd av mat och bekymmerslös säkerhet utmärkte henne (Sodom)och hennes döttrar. Och hon hjälpte inte den nödställde och fattige. (50)  De blev högfärdiga och gjorde sådant som var vidrigt för mig. Därför försköt jag dem, när jag såg detta. 
Det var själviskheten som hade spridit sig som en cancersvulst i Sodom med omnejd. Var och en gjorde som man själv ville, utan att bry sig om att det gick ut över andra. Det är exakt där vi är i Sverige och i övriga Västvärlden idag. Vi pratar om välfärd, att den skall stegras för varje år, medan världen hungrar runt omkring oss. Vi hjälper inte de nödställda och fattiga på det vis som vi skulle kunnat ha gjort om vi gjort avkall på vår välfärd. Men vi ska ha och vi ska ha mer. Homosexualiteten är bara toppen på isberget. Det finns så mycket annat som skriker ut sin nöd och sin förtvivlan till himmelens Skapare från Sverige idag.

Ropet från Sverige ljuder högt idag, precis som ropet från Sodom och Gomorra. Detta rop fick Gud att agera.
Hur länge ska Gud stå ut med ropen från Sverige?

Läs gärna Sverige i vågskålen av Daniel Viklund  http://www.bednu.blogspot.se/

Inga kommentarer: