Summa sidvisningar

onsdag 31 december 2014

Jesus kan inte komma tillbaka ännu!!


Församlingen som helhet är inte bruden. Bruden är utvald ur församlingen på grund av hennes kärlek och lydnad till Jesus och därför att hon följer Honom vart än Han går. Ester blev utvald bland en skara jungfrur.

Matt. 25 De tio jungfrurna gick ut för att möta Brudgummen och fem av dem gick med Honom till bröllopsfesten. Bruden var redan vald vid denna tidpunkt. Bruden blir ju inte inbjuden till sitt eget bröllop!
De sista sju dagarna av bröllopsfesten kallas för vedermödan och den utspelar sig där bruden bor. De fem jungfrurna hade till uppgift att eskortera bruden och brudgummen till brudgummens hem, som är i himlen och som inträffar efter bröllopsfesten. När bruden och brudgummen tillsammans träder in i himlen firas bröllopsmåltiden.
Det är många som tror att hela Guds församling är bruden, men så lär inte bibeln. Jesus använder sig av traditionen vid ett judiskt bröllop, där det finns tre kategorier människor: Bruden, jungfrurna och brudgummens vänner. Det är alltså mycket som vi fått lära oss fel i våra kristna sammanhang i Sverige. När vi närmar oss bröllopsfestens början (vedermödan) är det viktigt att vi ser vad Jesus menade i de olika skriftställen som handlar om denna stora händelse.
Om det är så som jag skrivit här ovan, så KAN INTE Jesus komma tillbaka för att hämta brudeskaran förrän efter bröllopsfesten. Det vill säga att det dröjer MINST SJU ÅR innan Jesus kommer tillbaka. Det har sagts i våra kristna sammanhang att Jesus kan komma när som helst. Men det kan inte vara på det viset. Det finns en anledning till varför Jesus berättar om hur ett judiskt bröllop gick till bl a i berättelsen om jungfrurna, men också i många andra sammanhang där bibeln tar upp de judiska bröllopstraditionerna.

Inga kommentarer: