Summa sidvisningar

fredag 18 november 2011

En kvinnas skönhet


En liten pojke frågade sin mamma: ”Varför gråter du?” För att jag är en kvinna, svarade hon honom. ”Jag förstår inte,” sa han. Hans mamma kramade om honom och sa, ”Och det kommer du aldrig att göra.” Senare frågade pojken sin pappa, ”Varför gråter mamma för ingenting?” ”Alla kvinnor gråter utan anledning,” var allt hans pappa kunde säga.

Den lille pojken växte upp och blev vuxen och han undrade fortfarande varför kvinnor gråter. Till slut ringde han till Gud. När Gud svarade, ställde han följande fråga, ”Gud, varför gråter kvinnor så lätt?”
Gud sa, ”När jag skapade kvinnan, så vill jag att hon skulle vara speciell. Jag gjorde hennes skuldror tillräckligt starka att bära världens tyngd och ändå tillräckligt veka så att de kunde ge tröst. Jag gav henne en inre styrka så att hon kunde uthärda att föda barn och den förkastelse som många gånger hon får utstå från sina barn. 
Jag gav henne en styrka som håller henne igång trots att alla andra ger upp och tar hand om sin familj trots sjukdom och trötthet utan att klaga. Jag gav henne ett känsligt hjärta för att kunna ta hand om sina barn under alla omständigheter, även om hennes barn sårar henne djupt. Jag gav henne styrka att bära sin make trots hans tillkortakommanden och jag skapade henne från hans revben för att skydda hans hjärta. 
Jag gav henne vishet att veta att en god make aldrig skadar sin hustru, men han prövar ibland hennes starka sidor och hennes beslut att stå vid hans sida utan att stappla. 
Och till slut gav jag henne förmågan att fälla en tår då och då. Den är hennes exklusiva egendom och hon har rätt att fälla dem när hon så önskar.”
”Du förstår, min son,” sa Gud, ”en kvinnas skönhet ligger inte i hennes kläder, eller hennes figur eller vilken frisyr hon har. En kvinnas skönhet kan du se i hennes ögon, för de är vägen till hennes hjärta – där kärleken regerar.”

Översatt från engelskan och eftersom berättelsen finns på FB, kräver den en kommentar.

Min kommentar:
Ja, det var ju en vacker historia som har sina poänger, men som inte innehåller hela sanningen och den är jag mycket mån om. Sanningen är att Gud skapade kvinnan till mannens hjälp, en hjälp som han behövde. För det andra så består inte en kvinnas skönhet i hennes vackra ögon utan så här står det i första brevet till Timoteus andra kapitlet (inget att läsa för feminister). Kom ihåg att det är Guds Ord.
  På samma sätt skall kvinnorna be och uppträda i anständig klädedräkt, med blygsamhet och gott omdöme, och smycka sig, inte med håruppsättningar, med guld eller pärlor eller dyrbara kläder, utan med goda gärningar, så som det anstår kvinnor som bekänner sig till gudsfruktan.
En kvinna skall i stillhet ta emot undervisning och helt underordna sig. 
Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen, utan hon skall leva i stillhet, eftersom Adam skapades först och sedan Eva. 
Och det var inte Adam som blev bedragen, utan kvinnan blev bedragen och gjorde sig skyldig till överträdelse.  
Men hon skall bli frälst under det att hon föder barn, om hon fortsätter att leva ett ärbart liv i tro, kärlek och helgelse. 
Det ordet är tillförlitligt.


1 kommentar:

Bengt sa...

En tänkvärd och intressant historia. Man kan bara undra vad extremfeministerna säger om den här berättelsen...


Jag vill samtidigt påpeka något som tyder på ett korrekturfel i slutet av historien. Den näst sista meningen lyder så här:

”Du förstår, min son,” sa Gud, ”en kvinnas skönhet ligger i hennes kläder, eller hennes figur eller vilken frisyr hon har."

Med all säkerhet har ordet "inte" försvunnit efter ordet "ligger". I annat fall blir ju budskapet lite motsägelsefullt...