Summa sidvisningar

torsdag 17 november 2011

Vintern har kommit till Orsa

I natt var det kallt i husvagnen. Det var ca +14 inne och ca -5 ute i morse. (Men det är ju ingenting mot det som väntar). Det går bra så länge man ligger under täcket, men när man ska stiga upp och laga frukost är det - brrrrkallt. Jag tänker på dem som inte ens har en husvagn att krypa in i, utan får tillbringa nätterna under tidningar och kartongpapp eller i i offentlig toalett eller  innanför en port i ett hyreshus någonstans. Då känner man sig ändå priviligierad och mycket tacksam. 
Idag när vi hade bön och lovsång inne i lilla salen i Tabernaklet, så kom samtalet in på min situation och då sa en äldre syster som heter Gunhild (precis som min mamma) att jag kunde ligga här inne. Jag har tagit hennes ord ad notam och har nu flyttat in i ett hörn nära altarbordet i lilla salen. Jag känner mig som unge Samuel som låg i Herrens tempel där Guds ark stod. Vad månde hända i natt? Kommer Gud att ropa på mig som Han ropade på Samuel? Ja, det hoppas jag. Det hade varit en upplevelse.

1 kommentar:

Bengt sa...

Jag känner empati för dig! Men har du verkligen inga el- eller gasoldrivna element i husvagnen? Nog borde den väl klara mer än 14 plusgrader vid en utomhustemperatur på -5?


Varma hälsningar från Bengt!