Summa sidvisningar

lördag 18 februari 2012

Hormuzsundet

Publicerad 2012-01-23 i Dagens Nyheter
Ett hangarfartyg från USA har ostört gått upp i Hormuzsundet, in i Persiska viken. Passagen skedde sedan Iran backat från tidigare hot om att försöka stoppa amerikanska örlogsfartygs passage i sundet. 
USS Abraham Lincoln, gjorde en ”vanlig rutinmässig” passage på söndagen, sade taleskvinnan för USA:s femte flotta, Rebecca Rebarich.
Teheran framförde sitt tidigare hot när Washington sagt att den viktiga oljetrafiken i sundet ska upprätthållas även om Iran försöker stänga det.

Mycket händer på jorden och ännu mer kommer att hända. Jag ser framför mig en kedja av händelseförlopp som kommer att föranleda världens ledare att forma något som man skulle kunna kalla VÄRLDENS FÖRENTA STATER. Det är nämligen förutsagt i bibeln genom Guds profeter. 

I Amos 3:7 står det
 Ty Herren, HERREN gör ingenting utan att ha uppenbarat sin hemlighet för sina tjänare profeterna.  Gud kan avslöja framtiden för oss genom sina profeter. En profetia är historia skriven i förväg.


Det scenario som just nu äger rum i Hormuzsundet och som snart kommer att äga rum har en Guds tjänare sett redan år 1975. Visserligen såg han inte VAR denna händelse ägde rum, men att det var hangarfartyget USS Abraham Lincoln som var inblandat är säkert.

USS Abraham Lincoln (CVN72)
CV betyder Aircraft Carrier N=Nuclear
Här är en syn Mike Curtiss hade redan 1975


En syn jag hade om ett modernt sjöslag
av Mike Curtiss (publicerat på Internet 2012-01-28, översatt till svenska av Bertil Lundberg).

   År 1975 såg jag i en syn ett Nimitz-klassat hangarfartyg med det vita numret 72 tydligt visat på dess flygbanedäck, när det gång på gång blev träffat av dödliga missiler. Efter att genomvåt av svett ha vaknat upp från denna verklighetslika dröm, gjorde jag en omedelbar tur till det allmänna biblioteket för att lugna ner mig. USAs flotta hade endast ett superfartyg, hangarfartyget USS Nimitz och president Jimmy Carter skulle osannolikt bygga något fler. Inget amerikanskt hangarfartyg skulle någonsin betecknas med numret 72. Jag måste ha haft en liten släng av matförgiftning. Efter några kaotiska år med ymnig inflation valdes Ronald Reagan till president och världen förändrades. Denne store patriotiske krigspresident ansåg att fred endast kunde infinna sig när våra potentiella fiender fruktade vår ekonomi och vår militär.
   Min eftersökning visade en minskad eftervietnamesisk amerikansk flotta som var mindre än 300 fartyg till antalet, men Reagan blåste plötsligt upp ett program för att bygga en flotta på 600 fartyg. Deras gammalmodiga hangarfartyg skulle utökas till att inkludera 6 nya Nimitz-klassade hangarfartyg. Planer tillkännagavs att namnge alla nya hangarfartyg efter tidigare amerikanska presidenter.
   En dag i framtiden skulle det finnas CVN 72, superhangarfartyget USS Abraham Lincoln. Efter att den anslöts till flottan år 1989, tröstades jag av att veta att USS Lincoln var baserad i Washington delstaten. Den skulle manövreras i Stilla havet och patrullera bort mot det kommunistiska Kina i 25 år.
   Det var tills helt nyligen, västkustbaserade skepp blev förflyttade över till Atlanten. En ny kall rädsla sprang upp för min ryggrad när nyheten kom att USS Lincoln nu var en del av Centcom (Förenta Staternas militärkommando i Mellanöstern och Centralasien) för att tjänstgöra i Persiska viken. Efter 20 år, var detta enorma fartyg nu plötsligt nära nog för den syn jag fick av ett dödligt sårat fartyg träffat av en väldigt stor spärreld av iranska missiler. I attacken var det markant att människoliv gick tillspillo. Efter det att USS Carl Vinsons flotta passerade ut från Hormuz-sundet för två veckor sedan, hotade de galna mullorna i Iran att stänga Hormuz-sundet för trafik och sänka varje utländskt militärt skepp i den processen. De pekade specifikt ut den amerikanska flottans hangarfartygsgrupper som sitt främsta mål.   
   Söndagen den 22 januari passerar så USS Lincoln (CVN-72) in genom Hormuz-sundet, eskorterat av missilskeppet USS Cape S:t George, 2 jagare, den brittiska kungliga marinens fregatt HMS Argyll och ett franskt skepp.


Så långt denna drömsyn. 

Inga kommentarer: